Skip to content

Samtals­terapi ACT

Som ACT-terapeut stöttar jag dig i din personliga utveckling. Jag hjälper dig att hantera livet så som det är och skapa det du vill uppnå både privat och i yrkeslivet.

david-bruyndonckx-F_hft1Wiyj8-unsplash-scale-compress

Samtalsterapi ACT

Från juni 2023 finns nya bokningsbara tider i ACT-terapi. Varmt välkommen att kontakta mig om du vill boka tid eller har frågor. 

Jag tar emot klienter online eller mottagning i Stockholm. Jag har lång och gedigen erfarenhet av samtal online och vi ses på den plattform som passar dig, tex. Teams eller Google meet.

Mottagningen ligger på Stortorget 3 i Gamla stan. 

Samtalterapi med hund

Söker du samtalsterapi och känner dig trygg med hundar? Bonzo är en lugn och fin labrador som gärna är ditt stöd i terapirummet. Hundar förmedlar känslan av värme, säkerhet och trygghet, bara genom att finnas i rummet. Hundar dömer inte, kritiserar inte och har inga förväntningar. När du klappar en hund utsöndras dessutom lugn- och ro-hormonet oxytocin.

Bonzo tränar på att vara samtalsstöd och därför ger vi nu terapi till ett reducerat pris. 900k/timme mot ordinarie pris 1200kr/timme för samtalsterapi.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor.

Tider finns från 12 juni.
Varmt välkommen!

Bonzo i skåne

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) är en terapiform som hjälper oss att acceptera och hantera oönskade känslor och tankar. Genom att lära dig att acceptera det som inte kan förändras och i stället fokusera på dina värderingar och mål, kan du uppnå ökad livskvalitet och större flexibilitet när livet händer. 

Du behöver egentligen bara ställa dig två frågor:  

  •  Vad är riktigt viktigt för mig om jag själv får välja? 
  • Och vad hindrar mig?
danilo-calic-DlgFZG0MvaU-unsplash

I ACT tittar vi på vad vi behöver acceptera och vad vi kan förändra. Livet drabbar oss ständigt och i stället för att försöka slåss mot detta kan vi konstatera läget och ägna energin åt leva ett liv som är meningsfullt.  Det handlar om att skapa en psykologisk flexibilitet. Att öka vår förmåga att anpassa oss till en situation med öppenhet, uppmärksamhet och fokus, och handla på ett konstruktivt sätt utifrån våra värderingar.

ACT är en evidensbaserad psykoterapiform som lyfter fram balansen mellan acceptans och förändring, mellan inre perspektivtagande  i kombination med aktiv handling. 

ACT ger verktyg både på det inre och det yttre planet, och genom att lägga vikt vid förmågan till perspektivtagande snarare än analys och ”bearbetning” kan ACT erbjuda genvägar till förändring också i lägen som kan verka mer eller mindre fastlåsta.

Urval nöjda klienter

Anna hjälpte mig att sortera upp tankar och känslor

Jag träffade Anna när jag hamnat i en livskris mitt i livet och började ifrågasätta om jag gjort rätt val och oroa mig för framtiden. Anna hjälpte mig att sortera upp tankar och känslor och att sätta perspektiv på det som varit och det som är. Jag känner mig så mycket lättare och säker på mig själv efter samtalen med Anna.

/ Sofia

Det känns lugnt och säkert

Coachningen håller en röd tråd rakt igenom och det känns lugnt och säkert. Anna har hjälpt mig med nya vinklar och synsätt som jag inte själv tänkt på. I Annas coachning har jag haft någon att hålla i handen samtidigt som jag behövde jobba med mig själv och mina mål. Jag kände mig trygg hela vägen och kan varmt rekommendera Anna!

/ Helene

Hjälpte mig att hitta min egen kraft och förmåga

Anna coachade mig på ett tryggt sätt framåt och hjälpte mig att hitta min egen kraft och förmåga. Anna växlar sömlöst mellan övningar och djupa samtal utifrån mina behov. Hon fick mig att våga både se mig själv och ta mig vidare i livet. Jag vill verkligen rekommendera Anna om du vill ta dig vidare i livet.

/ Katarina

Rätta balansen mellan stöttning och medkänsla

Anna har den rätta balansen mellan stöttning och medkänsla samtidigt som hon hjälper mig med konstruktiva råd, tips och övningen. I samtalen behöver jag reflektera över mig själv och mina beteenden och jag har fått så mycket mer insikt i vad som hjälper och vad som stjälper.

/ Magnus